רַמַצַ׳אן כַּרִים! 🤗🌙זו כבר הפכה להיות מסורת שנתית בה איאת אבו שמיס הנהדרת כותבת בקבוצת התרגול שלנו על חודש רַמַצַ׳אן, הנה הפוסט המרתק שלה מתחילת חודש הרמצ׳אן 2022:
 
כמו שאתם יודעים (או שלא) היום מתחיל רמדאן, מדי יום במהלך חודש זה אנחנו צמים מזריחת השמש (שעה 5) עד שעה 19 בערב עם שקיעת השמש.
 
אז מה המשמעות המילה רמדאן? מהשורש ר.מ.ד (ר.מ.צ בתעתיק מדרסה*) שזה חם מאוד.
כל שנה החודש הזה נע אחורה 11 ימים כך שאין סיכוי שזה יהיה באותו תאריך.
 
למה החודש הזה מבורך? כי זה החודש שבו הנביא מוחמד עליו השלום קבל ממלאך ג’בריל את פסוקי הקוראן
כבר מאתמול בלילה (שישי) אנחנו מתחילים את תפילת “אל- טראוויח” אשר מיועדת רק לרמדאן שהיא בעצם תפילה ארוכה מהרגיל שמתחילה כל ערב בשעה 20:30 ונמשכת חצי שעה או יותר, בשעה הזאת המסגדים מלאים גברים ונשים.
 
מנהגי החודש
יש כאלה שקמים לאכול בשעה 3 או 4 לפנות בוקר מדי יום במהלך חודש רמדאן, ארוחה זאת נקראת “סחור”.
החובה של הצום חלה בערך על כל המוסלמים/ות לא כולל אנשים חולים ,נשים בהריון ומניקות ,ילדים/ות וקשישים/ות. במהלך היום אנחנו לא אוכלים/ות לא שותים/ות לא מעשנים/ות ולא מקיימים/ות יחסי מין, חל איסור על נערות ונשים לצום כאשר הן מדממות בין אם זה מחזור חודשי או אחרי לידה, והן יצטרכו להשלים את הימים האלה אחרי רמדאן. מי שלא יכול/ה לצום בכלל חייב/ת לתת כסף או להאכיל יתומים ועניים – לרב נותנים כסף.
 
צדקה ברמצ׳אן
החודש הזה כולו נתינה תפילות קריאת קוראן מתן “זכא” (לתת כסף לנזקקים), הזדהות עם העניים והרעבים בעולם, וגם סוג של טיהור מחטאים.
בחלק האחרון של החודש בערך ב26 -27 ימי צום יש את “לילה אילקאדר” שזה הלילה הספציפי שבו אלוהים הוריד את הקוראן לנביא מוחמד עליו השלום דרך המלאך ג’בריל, בקוראן ישנו פרק שלם על “לילת אילקאדר” ויש אמונה שבלילה הזה א/נשים מבקשים/ות משאלות וזה מתגשם במוקדם או במאוחר, חלק מבלים במסגדים ומתפללים וקוראים קוראן לאורך כל הלילה עד שעה 5 בבוקר, הרבה מציינים את הלילה הזה במסגד אלאקסא.
 
משפחה
בחודש רמדאן אנחנו תמיד מבלים/ות עם המשפחה עושים/ות “עזאיים” מארחים/ות בבתים לארוחות המפסקות וכו’… לכבוד רמדאן יש מתוקים מיוחדים כמו “אטאייף” (דומה לפנקייק שממלאים באגוזים, קוקוס, מלבי ועוד) ו”זלאבייה” (כדורי בצק טבולים במי סוכר)
כמעט על כל שולחן תמצאו תמרים לאיזון הסוכר, ולפעמים גם מרק בריא, יש שולחנות גדושי אוכל ומלאי ממתקים, ויש שולחנות עם ארוחה רגילה וצנועה.
 
ביאפא תמצאו בתים מקושטים בקישוטים מיוחדים של רמדאן כמו “פוואניס” ותאורה יפה ומיוחדת. לאורך החודש יהיו לא מעט סדרות רמדאן עם הכוכבים הכי מצליחים.
בסוף חודש רמדאן אנחנו חוגגים/ות את עיד איל פיטר (פיטר מהמילה ארוחת בוקר)
 
מה לא לעשות??
א. לא להתקשר בערב, בשעת הארוחה המפסקת.
ב.לא לאחל חג שמח, רמדאן לא חג לכן מאחלים רמדאן כרים (מהמילה נדיבות) או רמדאן מובארק, יעני מבורך.
* הערת מדרסה: לכן כתוב ״חודש רַמַצַ׳אן*😁
ג.וכמובן תזכרו לא לשאול “מותר לכן/ם לשתות מים” – לא! בצום לא שותים כלום.
 
בנוסף, לחבריי בפייס כמו כל שנה אני עושה פרויקט רמדאני שבו אני כותבת על נשים מדהימות שכולנו חייבות/ים להכיר!! 
 
אז… רמדאן כרים!״
 
דילוג לתוכן